Olli-Pekka Heinonen (kok)


Olli-Pekka Heinonen, Ylen ohjelmajohtaja, aiemmin Kokoomuksen ministeri ja kansanedustaja. Kuva: eduskunta

Olli-Pekka Heinonen, Ylen ohjelmajohtaja, aiemmin Kokoomuksen ministeri ja kansanedustaja. Kuva: Eduskunta

Veispuuk-ansiot:

”Hänen ollessaan liikenneministerinä Sonera osti Saksasta 3G-oikeudet n. 3,5 miljardilla eurolla tiettyihin taajuusalueisiin. Nämä osoittautuivat myöhemmin arvottomiksi. (…) Heinonen joutui asiasta suurimpaan vastuuseen ja lokakuussa 2001 hän ilmoitti jättävänsä politiikan ja siirtyi YLE:n ohjelmajohtajaksi. Oikeuskansleri Paavo Nikula selvitti Soneran kauppoja ja hallituksen toimintaa syksyllä 2002. Hän totesi päätöksessään, etteivät ministerit tai liikenne- ja viestintäministeriöiden virkamiehet rikkoneet virkavelvollisuuksiaan tai toimineet lainvastaisesti. Selvityksessä ei ilmennyt, että kaupoista olisi keskusteltu hallituksen piirissä tai hallituksen ja Soneran edustajien välillä.”

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Olli-Pekka_Heinonen

1 Responses to Olli-Pekka Heinonen (kok)

  1. jarmo rautiainen sanoo:

    Mitäpä Suomen kalleimmalle ministerille kuuluu? Olipa onni että sinulle järjestyi suojatyöpaikka Ylestä niin nopesti. Minusta valtakunnanoikeus olisi ollut parempi ratkaisu miehelle, joka ei tunnista operatiivista johtamista, taktista tai strategista johtamista toisistaan. En olisi ottanut sinua edes ministerin erityisavustajaksi, ministeriydestä puhumattamaan.

    Sinulle on aivan kiva kirjoitella tällaisia viestejä, koska et voi nostaa syytettä herjaamisesta, koska silloin ministerikaudestasi tulisi julkisia tietoja. Eikä tässä viestissä mitään sellaista olekaan.

Jätä kommentti